Адносіны без межаў Сэрца аддаю дзецям аб перажытым – з любоўю да роўнага Caritas - азначае любоў

Карытас Польшча – дабрачынная арганізацыя Канферэнцыі Каталіцкіх Біскупаў Польшчы

Арганізацыя  была адроджана 10 кастрычніка 1990 года і дзейнічае па традыцыях дабрачыннай дзейнасці да 1950 года.

Карытас Польшча каардынуе дзейнасці 44 дыяцэзіяльных і архідыяцэзіяльных Карытас у Польшчы, падтрымліваючы іх у рэалізацыі місіі арганізацыі.

Акрамя таго Карытас Польшча адыгрывае прадстаўнічую ролю (дзейнічаюць ад імя Карытас ў Польшчы на нацыянальны і міжнародным узроўні), фармацыйна-інфармацыйную (праводзячы трэнінгі, семінары,  арганізуючы сімпозіумы, выяўлення абласцей і маштабаў беднасці ў Польшчы), аператыўныя (пачатак агульнанацыянальную кампанію па зборы сродкаў для польскіх і замежных, арганізацыі гуманітарных грузаў, аказанне дапамогі і доўгатэрміновага, матэрыяльнай, псіхалагічнай, юрыдычнай і фінансавай дапамогі беспрацоўным, бяздомным, хворым, пажылым людзям, дзецям з малазабяспечаных сем'яў, а таксама імігрантаў і бежанцаў).

Пачатак дзейнасці Карытас Польшча у асноўным размеркаваннем матэрыяльнай дапамогі, атрыманай  з-за мяжы (час ваеннага становішча). Але  хутка змянілася  стратэгія і Карытас Польшчы пачаў займацца аказаннем дапамогі, якую праз Карытас хацелі удзяліць людзі добрай волі і арганізацыі.

Карытас стварыў цэнтры прафесійнай  медыцынскай  дапамогі, выхаваўча-адукацыйныя установы, кухні для бяздомных, дама для самотных людзей, самотных маці и г.д.

На міжнароднай арэне Карытас Польшча працуе з Папскай Радай “Cor Unum”і з’яўляецца членам Карытас Інтэрнацыяналіс і Карытас Еўропа.

Вялікую ролю у сваёй дзейнасці Карытас Польшчы надае на супрацоўніцтва з суседнімі краінамі. Так для беларускіх дзяцей штогод арганізуецца адпачынак і аздараўленне на тэрыторыі Польшчы. Сотні дзяцей з ўсіх дыяцэзій штогод маюць магчымасць правесці канікулы за мяжой.

Пры падтрымцы і пры цесным супрацоўніцтве з Карытас Польшча праводзяцца вучэбна-метадычныя праграмы і трэнінгі па працы з валанцёрамі і па стварэнні парафіяльных Карытас у нашай краіне.

Апошняе на блогу

Гісторыя з жыцця. "Абдымкі: гісторыя валанцёра "Карытас" з Грузіі»

Аднойчы некалькі валанцёраў вырашылі зрабіць добрую справу - дапамагчы тым, хто мае патрэбу ў гэтай дапамозе ў першую чаргу. Яны выйшлі на вуліцы і паглядзелі вакол: вось яны - хто сядзеў па кутах, хто ляжаў на падлозе... Бяздомныя.

Падрабязней...

Аддзяленні Карытас і пункты сацыяльнага служэння