Адносіны без межаў Сэрца аддаю дзецям аб перажытым – з любоўю да роўнага Caritas - азначае любоў

Як і ва ўсім свеце, арганізацыя "Карытас" у Чэхіі аказвае сацыяльную дапамогу самым патрабуючым і бедным, а таксама тым, хто апынуўся ў складанай жыццёвай сітуацыі.
Вельмі вялікая ўвага ў працы арганізацый  “Карытас” ў Беларусі і Чэхіі надаецца сумесным праграмам, прысвечаных дзецям. З іх найбольш значныя – летняе аздараўленне дзяцей і “Усынаўленне на адлегласці”.
Праект “Усынаўленне на адлегласці” дзейнічае з 1993 года дзякуючы дапамозе спонсараў з ўсёй рэспублікі. Гэтая праграма аб’ядноўвае сваёй апекай 6 краін, а гэта 30 тысяч дзяцей з самых бедных сямей. Падтрымка адукацыі асобных дзяцей ўключае ў сябе фінансаванне выдаткаў на адукацыю (навучанне у школе альбо ў ВНУ, набыццё школьных прылад, школьнай формы, у выпадку неабходнасці фінансаванне дадатковых заняткаў, пазакласных мерапрыемств і іншыя выдаткі, звязаныя з адукацыяй, а таксама аховай здароўя).
Штогод у праграмах летняга дзіцячага аздараўлення ў Чэхіі прымаюць удзел і беларускія дзеці. Адказныя за праект ставяць перад сабой задачу – расшырыць гарызонты тых дзяцей з сямей з цяжкім матэрыяльным становішчам, а асабліва з забруджаных пасля аварыі на Чарнобыльскай АЭС раёнаў Беларусі.

Апошняе на блогу

Гісторыя з жыцця. "Абдымкі: гісторыя валанцёра "Карытас" з Грузіі»

Аднойчы некалькі валанцёраў вырашылі зрабіць добрую справу - дапамагчы тым, хто мае патрэбу ў гэтай дапамозе ў першую чаргу. Яны выйшлі на вуліцы і паглядзелі вакол: вось яны - хто сядзеў па кутах, хто ляжаў на падлозе... Бяздомныя.

Падрабязней...

Аддзяленні Карытас і пункты сацыяльнага служэння