Праекты

Таварыства Карытас – гэта найбуйнейшая дабрачынная арганізацыя ў свеце, якая працуе дзеля скарачэння беднасці і несправядлівасці ва ўсім свеце. Таксама  ў нашай краіне мы спяшаемся да тых, хто апынуўся ў цяжкай матэрыяльнай сітуацыі і каму неабходная дапамога – бедныя, хворыя, людзі з абмежаванасцямі, шматдзетныя сем’і, сіроты.

Трэнінг па прафарыентацыі для прадстаўнікоў устаноў адукацыі г. Крупкі

29 красавіка 2021 г. у рэгіянальным цэнтры Igrow г.Крупкі трэнінг па прафарыентацыі для прадстаўнікоў устаноў адукацыі горада правялі Рыма і Уладзімір Шпакоўскія, сертыфікаваныя трэнеры па прафарыентацыі, куратары праграм лагера Dreamcamp.

"Выхаванне без гвалту" у Смалявічах

У рамках праекта «Выхаванне без гвалту» 31 студзеня 2021 года прайшла сустрэча з вернікамі парафіі Святога Валянціна ў Смалявічах. Пасля ўдзелу ў св. Імшы эксперты праекта распавялі прысутным аб яго мэтах і задачах, а таксама аб запланаваных мерапрыемствах і запрасілі ўсіх жадаючых прыняць у іх удзел.

Адукацыйныя праграмы

Мы разумеем, што мэтазгодна і лепш, часам, паглядзець на вопыт замежных калег, выслухаць іх рады і навучыцца і навучыць лепш працаваць тут, у нашай краіне. Таму, “Карытас” робіць акцэнт на адукацыйныя праграмы і часта праводзіць семінары, заняткі, канферэнцыі па актуальным праблемам.

Падрабязней...

Для тых, хто апынуўся у складанай жыццёвай сітуацыі

Арганізацыя “Карытас” па ўсім свеце робіць асаблівы акцэнт на гэтую сацыяльную групу. У Беларусі таксама існуе вельмі шмат ініцыятыў: гэта і праект “Кухня на колах” – дастаўка абедаў дадому бедным, пажылым і хворым людзям, і праект “Кухня для бяздомных”, дзе штодзенна гарачае харчаванне атрымліваюць 200  чалавек і сацыяльная аптэка, дзе штогод атрымлівае дапамогу вялікая колькасць людзей.

Падрабязней...

Праекты для бедных, самотных і пажылых людзей

Адзін з праектаў, што злучае амаль усе “Карытас” Беларусі – гэта стварэнне на базе сацыяльных цэнтраў і цэнтраў сацыяльнага абслугоўвання насельніцтва дадатковых магчымасцяў для дзейнасці і  для дапамогі людзям, якія знаходзяцца ў цяжкай жыццёвай сітуацыі.

Падрабязней...

Праекты для хворых і людзей з абмежаванымі магчымасцямі

Праз  матэрыяльную і духоўную дапамогу мы таксама падтрымліваем людзей гэтай катэгорыі ва ўсіх дыяцэзіях. Напрыклад, у “Дзіцячым пансіёне ў Бараўлянах аказваецца дапамога дзецям х анкалагічнымі захворваннямі, прадстаўляючы пражыванне для такіх дзетак і іх блізкіх, а таксама праводзіцца сацыяльна-псіхалагічная дапамога падтрымка бацькоў і дзетак з анкалагічнымі захворваннямі.

Праекты для дзяцей

Аздараўленне дзяцей

Пры дапамозе замежных партнёраў для соцен дзяцей штогод ладзяцца культурна-адукацыйныя праграмы са шматдзетных, бедных сямей і дзяцей- сірот у розных краінах свету – Польша, Аўстрыя, Бельгія, Чэхія, а таксама Карытас арганізоўвае “Канікулы з Богам” і на тэрыторыі нашай краіны)